Storm en regen stoofpot
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: ca 240
Ingredienten:
2 uien
1 aubergine
Zout
400 gr tomaten
750 gr riblappen
Flinke scheut olijf olie (mild)
Ca 15 gedroogde pruimen
2 thl kaneel poeder
1eetl vloeibare honing
1 eetl sesamzaadjes
peper
Bereidingsqwijze:
Snipper de uien,snijd de aubergine in blokjes(bestrooi met wat zout,ca 20 min laten staan daarna droogdeppen).Snijd de tomaten in blokjes en doe dat ook met het vlees. Verhit olie in een braadpan en fruit de ui al roerend,roer dan het vlees erdoor en bak het rondom aan. Voeg de aubergine erbij samen met de tomaat, pruimen, kaneel en de honing. Giet er zoveel water bij zodat het mengsel voor 3 kwart onder staat. Laat dan op zacht vuur 2.5 uur zachtjes sudderen. Rooster de sesamzaadjes in een beetje olie licht bruin en bestrooi het gerecht ermee.
Variatietips
1. Je kan ook lamsvlees gebruiken
2. Lekker met rijst of couscous
3. Maar ook met lekker vers brood
is .