Sucadelappen
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: ca 150
Ingredienten:
800gr sucade lappen
4 eetl rode wijnazijn
2 grote uien in ringen
3 tenen knoflook
paprika poeder,peper ,zout
100ml rode wijn(stevige)
1 eetl tomatenpuree
1 blikje tomaten blokjes 2 laurier blaadjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 120 gr hete lucht oven.Snijd het vlees in grove brokken.
Bak het vlees in hete boter rondom bruin.
Haal het vlees uit de pan en doe de azijn erbij en laat die wat verdampen.
Dan de uien ringen erin en zacht laten worden(zachtjes).
Dan de knoflook en de paprika poeder(naar smaak)erbij en even meesmoren.
Dan tomaten blokjes,wijn, laurier ,peper en zout.
Doe er zoveel water bij zodat het vlees net onder staat en zet dan de braadpan voor 2 uur in de oven.
Lekker met sperzieboontjes en patatjes
is .