Super kerstrollade
Aantal personen: 6
Bereidingstijd in minuten: ca 130
Ingrediënten:
een rollade van ca 2 kilo
1 grote ui ,in ringen
2 teentjes knoflook,uitgeperst
2 kleine aubergines ,in plakjes
1 groene paprika,in stukjes
1 rode paprika,in stukjes
125 gr champignons
2 takjes oregano
850 gr tomaten uit blik(vers mag ook maar dan wel ontvellen)
2 kleine blikjes tomaten puree
ca 875 ml runder bouillon,van blokjes
60 gr zwarte olijven zonder pit
1 eetl gehakte verse oregano,extra
2 flinke eetl olijf olie
Bereidingsqwijze:
Verhit de olie,leg de rollade erin en braad hem rondom bruin.
Haal de rollade uit de pan en doe nu knoflook,ui,aubergine, paprika’s en champignons in dezelfde pan en bak de groente ca 5 min en haal ze daarna uit de pan.
Doe de rollade in de pa,ook het vleesnat,de oreganotakjes,de grof gehakte tomaten,de tomaten puree en de bouillon.
Laat met het deksel op de pan 1 uur en 30 min zachtjes sudderen, terwijl u zo nu en dan omschept.
Doe de groenten en de olijven in de pan en laat dan nog 30 min zonder deksel sudderen tot het vlees gaar is en de saus lekker dik is geworden.
Strooi de extra oregano erover.
Direct serveren is met deze rollade het lekkerst (eventueel bewaren in de ijskast kan maar wacht dan met de extra oregano) Heerlijk samen met de aardappelenstukken (zie in menu voor beschrijving van dat bijgerecht)
is .