Thaise pompoensoep
Aantal personen: circa 3
Bereidingstijd in minuten: circa 60
Ingrediënten:
1 kg pompoenblokjes
1 middelgrote ui
1 grote knoflookteen
2 kruidenbouillonblokjes
1 kopje sinasappelsap
half blikje cocosmelk (3dl)
1 laurierblad
2 theelepels citroengras sereh (of 2 verse sprieten)
1 theelepel geraspte gember
4 theelepels kerriepoeder (of currypasta)
half venkeltje
2 peentjes
zout en sambal naar smaak
Bereidingsqwijze:
Fruit de kleingesneden ui en knofloook in wat olie tot ze glazig zijn. Voeg dan sereh, kerriepoeder en laurierblad toe en schenk na even doorroeren de kokosmelk erbij. Voeg nu de pompoen toe en een liter water en breng het geheel aan de kook. Wanneer de pompoen goed gaar is (30 tot 45 minuten)neem je de deksel van de pan en maak je de pompoen fijn met een stamper of staafmixer. Voeg nu sinasappelsap, bouillonblokjes en gember toe en laat de soep nog tien minuten doorkoken. Proef en breng de soep, indien nodig, op smaak met sambal, zout en extra kerriepoeder. Voeg vlak voor het opdienen de klein gesneden en kort gekookte (2 á 3 minuten) venkel en wortel toe.
David van Leeuwen
is .