Tiramisu met aardbeiencoulis
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten:
Ingrediënten:
voor de tiramisu:
2 eidooiers
45 gr. Witte basterdsuiker
1 granaatappel
250gr. Mascorpone
½ pakje (italiaanse) lange vingers
voor de coulis:
250gr. Aardbeiden
1 el. Witte basterdsuiker
2 el. Citroensap
voor de garnering:
50gr. Witte chocolade, in grove krullen geschaafd. P itjes van ½ granaatappel
Bereidingsqwijze:
extra nodig:
Ovenschaal van 16×16 cm.
Bereiding (kan een dag van tevoren):
tiramisu:
Eidooiers met suiker in ong. 10 min. Tot schuimig mengsel kloppen.
Granaatappel halveren en uitpersen op citruspers. Sap zeven. Mascorpone loskloppen met 3 el. Granaatappelsap.
Mascorpone door eidooiermengsel spatelen. Helft van lange vingers over bodem van ovenschaal verdelen. Helft van mascorponemengsel erover verdelen. Laagje lange vingers erover en rest van mascorponemengsel erover verdelen.
Tiramisu tenm. 2 uur in de koelkast laten opstijven.
Coulis (kan 2 uur van te voren)
Aardbeien pureren met citroensap en suiker. Saus afgedekt in koelkast bewaren.
Serveren:
Tiramisu in vieren verdelen op bordjes scheppen en garneren met chocoladekrullen.
Saus om tiramisu schappen en garneren met granaatpitjes.
Natuurlijk wordt deze tiramisu gemaakt met lange vingers, mascorpone en chocolade. De smaak verrassend anders doordat de mascorpone wordt gemengd met granaatappel (of sinasappel).
Lekker met verse aardbeiensaus.
Saskia Marchese
is .