Tomatengratin
Aantal personen: 2
Bereidingstijd in minuten: circa 30
Ingredienten:
3 mooie rijpe tomaten(vlees)
6 blaadjes basilicum
50 gr padano kaas
1 takje peterselie
2 eetlepels creme fraiche
zout peper
2 kleine oven schaaltjes
Bereidingsqwijze:
Warm de oven voor op 180 gr.
Maak de tomaten schoon en snijd deze in plakjes(verwijder de harde stukjes onder de kroontjes) Verdeel ze dakpan gewijs over de twee kommetjes.
Scheur de basilicum blaadjes in stukjes en verdeel over de tomaat.
Bestrooi met wat peper en zout.
Doe de schaaltjes in de oven voor ongeveer 15 min.
Rasp de kaas grof en knip de peterselie heel fijn.
Haal de kommetjes uit de oven en zet die dan op 200 gr.
Schep op ieder tomatenbakje een eetl creme fraiche en strooi daar dan de kaas over.
Zet de bakjes nog even voor 10 min in de oven.
Haal ze eruit en bestrooi met de peterselie.
Lekker gerechtje bij b.v biefstuk en patat.
is .