Tonijn-tartaar
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: circa 15
Ingrediënten:
350 gram verse tonijn
12 grote garnalen
zakje babysla
teentje (verse)knoflook
flinke eetlepel kappertjes
1 eetl witte balsamico azijn
2 lente uitjes in heel dunne ringetejs gesneden
2 eetl volle mayonaise
1 eetl creme fraiche
limoensap
vers gemalen peper
vers gemalen zeezout
olijf olie
Bereidingsqwijze:
Snij de tonijn in heel kleine blokjes en doe hier de uitjes, kapperstjes, scheutje olijf olie, balsamico azijn doorheen.
Breng de tonijn op smaak met peper en zout.
Marineer de garnalen in eenflinke scheut olijfolie, limoensap, zout en peper.
Bak de garnalen tot ze roze kleuren.
Meng de maynaise, cremefraiche, limoensap, peper en zout door elkaar.
Meng de babysla met wat olijf olie en zout.
Leg op ieder bordje een plukje sla.
Doe de tartaar in een vormpje en leg het op de sla.
Leg de garnalen erbij en schep hier en daar wat van de limoen mayonaise.
is
.