image_pdfimage_print


logo kooksite

 

Tonijn-tartaar


Aantal personen: 4

Bereidingstijd in minuten: circa 15


Ingrediënten:
350 gram verse tonijn

12 grote garnalen

zakje babysla

teentje (verse)knoflook

flinke eetlepel kappertjes

1 eetl witte balsamico azijn

2 lente uitjes in heel dunne ringetejs gesneden

2 eetl volle mayonaise

1 eetl creme fraiche

limoensap

vers gemalen peper

vers gemalen zeezout

olijf olie


Bereidingsqwijze:
Snij de tonijn in heel kleine blokjes en doe hier de uitjes, kapperstjes, scheutje olijf olie, balsamico azijn doorheen.
Breng de tonijn op smaak met peper en zout.
Marineer de garnalen in eenflinke scheut olijfolie, limoensap, zout en peper.
Bak de garnalen tot ze roze kleuren.
Meng de maynaise, cremefraiche, limoensap, peper en zout door elkaar.
Meng de babysla met wat olijf olie en zout.
Leg op ieder bordje een plukje sla.
Doe de tartaar in een vormpje en leg het op de sla.
Leg de garnalen erbij en schep hier en daar wat van de limoen mayonaise.

bar

is

.

Loading