Uienrats (uienstamp)
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: circa 20
Ingredienten:
uien (8 grote)
aardappels
gehakt
verse worst
Bereidingsqwijze:
Voorbereiding:
Schil de aardappelen (grote pan vol 4 pers/of kleine pan 2 pers), schoonmaken. Daarna in 4 stukken snijden.
Maak de uien schoon. Daarna in ringen snijden.
Daarna:
Aardappelen in een (grote of kleine) pan met ruim water op het vuur zetten, kooktijd zie aanwijzing op de aardappelzak (kan wegens divers aanbod van elkaar afwijken). Voeg zout toe naar smaak.
Gehakt rullen tot het mooi bruin gebakken is.
Uien glazig bakken, paprikapoeder toevoegen.
Verse worst goudbruin braden.
Als alles gaar gebakken en gekookt is:
Aardappels afgieten en droogkoken.
De aardappels fijn stampen in een grote pan.
Voeg daarna de uien, het gerulde gehakt en verse worst (gesneden in kleine stukjes)toe.
Dit alles goed roeren, beetje jus op het eindresultaat en u heeft een heerlijke stampot van vroeger!
DaNa
is .