Wijnaardappeltjes
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: 20min en 60 min in de oven
Ingredienten:
boter om de ovenschaal in te vetten
600 gr vast kokende aardappelen geschild en door de helft
1 grote ui in halve ringen gesneden
1 groot laurier blad verkruimeld
half glas droge witte wijn
scheut milde olijf olie
4 trostomaten in vieren
peper en zout
Bereidingsqwijze:
verwarm de oven voor op 200 gr.
Doe de aardappelen in de ovenschaal,verdeel de ui,en versnipperde laurierblad erover.
Kruid de aardappelen met zout en peper,schenk de wijn erover.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 30 min in de oven.
Haal het folie eraf en doe de tomaten erbij en schenk de olijf olie erover,laat nu nog 30 min alles gaar en bruin worden.
Lekker bij een gegrild stukje vlees of kip.
is .