Zuurkool in een blad
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: circa 60
Ingredienten:
5 deciliter water
8 grote groene koolbladeren
500gr varkensgehakt
4 plakken casselerrib a 100 gr
50 gr mager gerookt spek heel fijn gesneden
50 gr rijst niet helemaal gaar koken.
1 ui gesnipperd
1 ei en 50 gr boter
Bereidingsqwijze:
Breng het water aan de kook en blancheer de koolbladeren totdat ze soepel zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Doe het gehakt in een kom en voeg er het spek, rijst, ui en ei bij.
Kneed alles goed dor elkaar en maak op smaak met zout en peper.
Maak er 8 worstjes van en rol ze in de koolbladeren,sluit ze goed met een cocktail prikkertje of stukje touw.
Verhit de boter in een braadpan,en voeg de zuurkool toe. Bak deze al omscheppend ongeveer 2 min.
Doe het vuur wat lager en leg de kool rolletjes op de zuurkool en laat 20 min zachtjes stoven.
(schenk er wat bouillon bij, voorkomt aan branden).
Maak een papje van zure room, maizena en paprikapoeder en roer dit door de zuurkool.
Schep de zuurkool uit de pan en schik op de borden; leg er de casselerrib en koolrolletjes op.
Lekker met gekookte aardappelen of rijst.
is .