Zuurvlees (Zoervleish uit limburg)
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: ca 240
Ingredienten:
1 kg riblappen (in flinke dobbelstenen)
5 eetl rode wijnazijn
250 ml water
2 laurier blaadjes
8 kruidnagels
1 kg uien in ringen
4 plakken ontbijtkoek
100 gr boter
1 eetl donker bruine suiker
Zout en vers gemalen peper
Bereidingsqwijze:
Roer in een kom, azijn, water, laurierblad en kruidnagel door elkaar en roer het vlees hier door heen en laat op koele plaats 12 uur marineren. Laat het vlees dan goed uit lekken en zeef de marinade. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de uienringen hier al roerend 10 min. in. Voeg de bruine suiker er na 5 min bij. Schep het uien mengsel uit de pan en doe de rest van de boter erin en braad de stukken vlees rondom bruin. Strooi er zout en peper op. Giet er zoveel marinade over dat het vlees voor 3 kwart onder staat. Stoof het vlees op een laag vuurtje ongeveer 2,5 uur gaar. Voeg na 1 uur de gebakken uien en de laurierblaadjes toe. Roer ook de verkruimelde ontbijtkoek toe als het vlees gaar is.
Variatietip: Lekker bij rode kool en aardappel puree.
eet smakelijk
Dit is een recept van
Thea
is .