
Zuurkoolstamppot
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: circa 30
Ingredienten:
1 kilo kruimige aardappelen
500 gr(wijn)zuurkool
1 ui
2 theel djinten
125 ml kippenboullion(van blokje)
klontje boter
peper en zout
Bereidingsqwijze:
Kook de aardappelen gaar en maak er een puree van.
Ik doe er alijd een bekertje warme melk en een klontje roomboter bij als ik ga stampen.
Pel de ui en snipper hem, fruit hem met een klontje boter in een braadpan.
Doe de djinten erbij en roer de zuurkool er door.
Giet de bouillon erop ,breng de zuurkool aan de kook en laat op een zacht vuur gaar smoren.
Als de zuurkool lekker zacht is stamp(of roer )je hem met vocht en al door de puree.
Maak op smaak met zout en peper.
Lekker met een rook worst.
En je kan natuurlijk ook nog een stukje zuurkool spek mee laten stoven.
!

is .